Van der Poel: 'De Belgen opeten op het WK? Ik lust geen Belgen'

Mathieu van der Poel heeft afgelopen weekend zijn positie als hoofduitdager van Wout van Aert voor het WK nog wat kracht bijgezet. "Ik begin liever aan het WK in Zolder met een wereldtitel op zak dan zonder", zegt de Nederlander bij Sporza.

"Ik heb altijd gezegd dat het WK het enige is dat mijn seizoen kan redden", vertelt Mathieu van der Poel, die het eerste deel van het veldritseizoen moest missen door een knieblessure. "Maar ik ben al heel tevreden met mijn overwinningen van de voorbije weken."

"Toen ik me weer goed voelde, begon ik ook opnieuw te winnen. Dat was geruststellend. Ik leun dicht aan bij mijn topvorm. De komende weken zal ik nog wat rusten en dan hoop ik goed te zijn op het WK."

Hoe kijkt Van der Poel naar Wout van Aert, die andere topfavoriet? "Ik ben niet bezig met wat Wout doet. Ik ben enkel met mezelf bezig. Ik kan alleen maar in topvorm aan de start staan. Als Wout dan beter is, dan heb ik pech gehad."

Van der Poel lijkt met zijn titel van vorig jaar wel een psychologisch voordeel te hebben. "Ik heb al een titel op zak en dat is enorm geruststellend. Als je het al meegemaakt hebt, dan neemt dat veel druk weg. Ik zou liever aan het WK beginnen met een titel op zak dan zonder."

Titelverdediger Van der Poel moet binnen zijn eigen "ploeg" ook afrekenen met een taaie klant: Lars van der Haar. "We verstaan elkaar goed, denk ik, en we weten wanneer er iets voor iemand anders gedaan moet worden. Maar ik denk dat Lars in eerste instantie zijn eigen kans wil gaan en dat is logisch."

"De Belgen mogen vooral niet in blok rijden"

Sporza vroeg Mathieu van der Poel tot slot nog of hij een boodschap heeft voor zijn Belgische concurrenten. "Ze mogen vooral niet in blok rijden", lachte de wereldkampioen. "Of ik de Belgen zal opeten? Neen, ik lust geen Belgen."


Misschien ook interessant: