Otegem, Cyclo-cross

Herkansing Belgisch kampioenschap gewonnen door... Nederlander

Nederlands kampioen Mathieu van der Poel (BKCP) heeft met groot overwicht de veldrit van Otegem gewonnen, de jaarlijkse herkansing voor het Belgisch kampioenschap. Al na een ronde was hij ribbedebie. "Ik heb bijna een uur alleen gereden, dat geeft me vertrouwen", sprak Van der Poel. De ereplaatsen waren voor Michael Vanthourenhout en Kevin Pauwels. Kersvers Belgisch kampioen Wout van Aert deed niet mee.

Tim Merlier mocht de honneurs waarnemen in de openingsronde. De ploegmaat van Wout van Aert kon door een hapering bij Toon Aerts een kleine kloof slaan in de West-Vlaamse modderbrij.

Mathieu van der Poel hijgde snel in zijn nek. Nog voor het einde van de eerste ronde had de Nederlandse kampioen Merlier al te pakken. Hij ging erop en erover.

Van der Poel begon aan een solo van negen rondes en maakte er een doorgedreven training van in Otegem.

Michael Vanthourenhout won de strijd om de tweede plaats. Het leverde hem ook de West-Vlaamse titel op.

Voor de derde plaats kwamen vier renners in aanmerking: Nys, Pauwels, Merlier en Vantornout. Pauwels was de sterkste. De winnaar van vorig jaar ondervond geen last meer van dat dekselse paaltje gisteren in Lille. Nys verliet Otegem als vierde.

"Ik heb bijna een uur alleen gereden, dat geeft me vertrouwen", sprak Mathieu van der Poel na zijn vijfde zege sinds zijn comeback nog geen twee maanden geleden.

"Voor mij was dit een doorgedreven training. In een cross kan je altijd iets dieper gaan. Ik wou een uur stevig doorrijden, alleen of met iemand in het wiel."

"En of ik hard heb moeten rijden. Het was een lastig rondje. En het waren er precies veel (10 stuks, red.)", lachte Van der Poel op Play Sports.

Over drie weken verdedigt hij in Heusden-Zolder zijn wereldtitel. "Ik heb vorige week stevig getraind in Spanje. Gisteren won ik het Nederlands kampioenschap en nu win ik hier. Tijd om mezelf even rust te gunnen."


Misschien ook interessant: