Diegem, Cyclo-cross

Drie op een rij voor Mathieu van der Poel

Na Namen en Heusden-Zolder heeft Mathieu van der Poel (BKCP) ook in Diegem gewonnen. Net als gisteren in Heusden-Zolder snelde de wereldkampioen naar de zege voor Pauwels en Van der Haar. "Ik voel mezelf al heel goed", vertelt Van der Poel een dikke maand na zijn rentree. Wout van Aert finishte nog net in de top 10 na kettingpech.

Gisteren had Wout van Aert een slechte dag door buikgriep. Het was dan ook maar de vraag hoe hij zich vandaag zou voelen. Bij de start liet de leider in de Superprestige al meteen zien dat hij wel degelijk op de afspraak was. Hij zette zich resoluut op kop, maar ook Van der Poel en Van der Haar gingen sterk van start.

Terwijl Meeusen er vooraan alleen vandoor ging, moest Nys aan een inhaalrace beginnen na een geblokkeerde ketting. Nys reed een gat van meer dan een halve minuut dicht en verscheen halfweg koers opnieuw voorin.

Op dat moment bestond de kopgroep uit meer dan tien renners. Dat was niet naar de zin van Mathieu van der Poel, die het tempo met een ruk de hoogte injaagde. Enkel Pauwels, Van der Haar, Van Aert en Meeusen konden volgen.

Maar toen sloeg het noodlot toe voor Van Aert. Door kettingproblemen moest hij een heel eind te voet tot aan de materiaalzone. Weg waren zijn kansen op de overwinning. Hij rukte nog wel op naar de tiende plaats, wat volstond om zijn leidersplaats in het klassement veilig te stellen.

Voorin haakte Meeusen in de laatste ronde finaal af. Pauwels, Van der Haar en Van der Poel mochten het uitvechten voor de dagzege. In de laatste modderstrook dwong de wereldkampioen zijn landgenoot in de fout en ook Pauwels kwam er in de sprint niet meer aan te pas. Voor Van der Poel is het de derde zege op rij, na Namen vorige week en Zolder gisteren.

Van Loy wint bij de vrouwen, Cant nieuwe leider

Bij de vrouwen ging de overwinning naar Ellen Van Loy. Al in de eerste ronde begon ze aan een solo. Cant en Wyman probeerden het gat wel te dichten, maar zagen Van Loy niet meer terug. In het klassement van de Superprestige neemt Cant de leiding opnieuw over van Jolien Verschueren, die genoegen moest nemen met de zevende plaats.


Misschien ook interessant: