Namur, Cyclo-cross

Van der Poel verschalkt Van Aert en Pauwels in Namen

Mathieu van der Poel is weer helemaal terug. In de Wereldbekermanche in Namen rekende hij in de laatste meters af met Wout van Aert. Die verstevigt wel zijn leidersplaats in de tussenstand. Kevin Pauwels werd derde in een spannende veldrit.

Sven Nys miste gisteren in de Scheldecross zijn start. Vandaag had hij geen zin in een inhaalrace, dus ging hij verschroeiend van start. Samen met de andere grote namen werkte hij de eerste ronde af. Toon Aerts reed even solo op kop, tot Van Aert een eerste keer aan de boom schudde.

In de volgende ronde keerde Klaas Vantornout terug uit de achtergrond na een slechte start. Op dat moment trok Van der Haar naar de kop, maar zijn versnelling eindigde met een slipper in een bocht.

Dat was het signaal voor Van Aert om aan te vallen. Enkel Van der Poel en Pauwels konden de leider in het Wereldbeker volgen. Voor Nys was het een lastige dag, hij moest lossen in de achtervolging en maakte zijn gevoelens duidelijk in de materiaalpost met een gebaar: kruis erover.

De drie tenoren losten elkaar voorin van geen vin. Prikken van Van Aert en Van der Poel werden ongedaan gemaakt. Tot de wereldkampioen in de laatste hectometers een zoveelste versnelling plaatste. Van Aert en Pauwels hadden geen antwoord meer en Van der Poel maakte het af. Zijn blessureleed is dus helemaal verleden tijd.

Van Aert moest genoegen nemen met de tweede plaats, maar doet in het klassement van de Wereldbeker een gouden zaak. Zijn dichtste belagers, Van der Haar en Nys, werden immers respectievelijk vijfde en achtste.

Nikki Harris wint bij de vrouwen, Cant verliest leiderstrui

Bij de vrouwen ging de overwinning naar Nikki Harris. De Britse kwam solo aan. Beste Belgische was Ellen Van Loy op de vijfde plaats. Sanne Cant had een offday en moest de leidersplaats in het klassement van de Wereldbeker afstaan aan de Italiaanse Eva Lechner.


Misschien ook interessant: