Hartproblemen stellen seizoensstart van Rogers uit

De Australische wielrenner Michael Rogers moet de start van zijn 16e en laatste seizoen als professioneel wielrenner noodgedwongen uitstellen wegens hartproblemen. Bij een controle bleek dat een hartkwaal, waarvan bekend was dat Rogers die al had, verergerd is.

Michael Rogers zou normaal gezien in de Tour Down Under starten aan zijn laatste seizoen in het profpeloton. Ook de Australische kampioenschappen, die in januari worden gereden, stonden op zijn programma.
PhotoNews

Hartproblemen steken echter stokken in de wielen in zijn programma. Bij een controle bleek dat een hartkwaal, waarvan bekend was dat Rogers die al had, verergerd is. Een scan wees uit dat een aortaklep minder goed was gaan functioneren.

"Mijn eerste overwinning als prof was in de Tour Down Under in 2000, ik ben ontgoocheld dat ik de wedstrijd in mijn afscheidsjaar niet zal kunnen rijden", zegt Rogers. Voorlopig kan de Australiër geen wedstrijden rijden en moet hij zijn trainingen aanpassen. Hoelang hij out is, is niet bekend.

De 35-jarige wegkapitein heeft drie wereldtitels in het tijdrijden op zijn palmares staan. Rogers werd ook één keer Australisch kampioen tijdrijden. Verder zijn een ritzege in de Tour en twee ritzeges in de Giro zijn grootste overwinningen.


Misschien ook interessant: