'Het zou wonderbaarlijk zijn als Boom eens een top 5-plaats behaalt'

Komende zaterdag duikt Lars Boom na een lange afwezigheid weer het veld in. Sporza voelde Wout van Aert, Niels Albert, Paul Herygers en Rudy De Bie aan de tand over hun verwachtingen bij de terugkeer van de Nederlandse ex-wereldkampioen.

"Ik heb nog nooit tegen Lars Boom gekoerst", vertelde Wout van Aert afgelopen weekend in Mol aan Sporza. "Ik ben benieuwd hoe hij het zal aanpakken en of hij weer zo snel zal starten."
Belga

Ook Paul Herygers kijkt uit naar de terugkeer van Boom, al tempert hij de verwachtingen. "Voor de fans zal de aanwezigheid van Boom zeker iets betekenen, maar qua prestaties zie ik het niet meteen zitten."

"Ik ben ervan overtuigd dat hij zal opkijken. Lars mag het tegendeel bewijzen, maar het veldrijden is zo veranderd. Over Stybar heb ik na de cross in Essen gehoord dat een deel van zijn techniek verdwenen is."

"Het zou echt wonderbaarlijk zijn als Lars eens in de top 5 zou kunnen eindigen. Dat zou straffe kost zijn", zegt Herygers.

De korte terugkeer van Lars Boom in het veld eindigt natuurlijk niet in Antwerpen, want de Nederlander hoopt vurig op een deelname aan het WK in Zolder. Moeten de Belgen rekening houden met Boom op het WK?
"
Als Boom met Van der Poel en Van der Haar als één blok zal koersen op het WK, dan zal het niet makkelijk worden."
Niels Albert

"Als Boom met Van der Poel en Van der Haar als één blok zal koersen, dan zal het niet makkelijk worden", weet Niels Albert. "Want dan heb je een goeie motor die op de lange stukken tempo kan maken en de koers kan samenhouden."

"In Zolder heb je een lang stuk rechtdoor. Als enkele landgenoten elkaar daar verstaan, dan kun je daar veel rechtzetten", vult Wout van Aert aan.

"Je mag dan nog de sterkste zijn in het veld, op die manier zal het moeilijk zijn om je voorsprong te behouden. Het is dus aangewezen om een man-tegen-mangevecht te krijgen."

"Het blijft veldrijden: als je echt sterk bent, dan heb je niemand nodig", pareert Paul Herygers. "Lars zal het WK niet rijden in functie van Van der Haar of Van der Poel. Hij zal volledig zijn eigen kans willen gaan", besluit bondscoach Rudy De Bie.


Misschien ook interessant: