Brabantse Pijl

Geslin verrast medevluchters in de spurt

Photo:
© Française Des Jeux

Photo:
© Française Des Jeux

De Fransman Anthony Geslin heeft in Alsemberg de Brabantse Pijl gewonnen. De renner van La Française des Jeux was de snelste in een spurt met acht, voor Jérôme Pineau. Björn Leukemans werd vierde.

De Brabantse Pijl ging van start zonder enkele grote namen. Winnaar van vorig jaar Sylvain Chavanel zegde af, evenals Filippo Pozzato, die een dag eerder de E3-prijs won. Drievoudig winnaar Oscar Freire was er ook niet bij.

In een strak tempo werd er richting Alsemberg gefietst waar op de vijf plaatselijke ronden van 16,8 kilometer de wedstrijd kon openbarsten. Verschillende groepjes probeerden een bres te slaan, maar veel bewegingsruimte was er niet.

Op anderhalve ronde van het einde vonden enkele sterke mannen elkaar. Leukemans, Willems, Kroon, Knees, Wegmann, Geslin en Pineau bouwden een voorsprong op die nooit meer dan 20 seconden bedroeg.

Met een fameuze inspanning voegde de Spanjaard Xavier Florencio zich nog bij deze groep. Op de laatste beklimming van de Bruineput schudde Frederik Willems aan de boom maar zonder resultaat.

In de spurt probeerde Fabian Wegmann zijn tegenstanders te verrassen. De Duitse kampioen werd in extremis geremonteerd door Anthony Geslin. Pineau werd tweede, Wegmann derde. Björn Leukemans sprintte naar een vierde plaats.


Misschien ook interessant: