Manager Boom: 'Lars gaat weer veldrijden'

Naast Zdenek Stybar heeft nu ook Lars Boom de smaak van het crossen weer te pakken. "Boom heeft 40 crossbanden gekocht en is van plan om (voor het eerst in 3 jaar) weer enkele crossen te rijden", zegt zijn manager aan AD.

In 2008 werd wereldkampioen Lars Boom op het podium vergezeld door Zdenek Stybar (2e) en Sven Nys (3e). Zien we het trio dit seizoen nog eens samen aan het werk? De kansen groeien.

"Lars Boom heeft inderdaad weer plannen om deze winter een aantal veldritten te rijden", vertelt zijn manager Rik van Dongen aan AD.

Afgelopen weekend kwam aan het licht dat Boom - pas terug uit huwelijksreis - 40 crossbanden gekocht had. "Binnenkort bekijken we hoe we het zullen aanpakken en welke crossen Boom zal rijden."

"Boom traint nog altijd graag in het bos en voelt zich aangetrokken tot het veldrijden. Maar als hij weer wedstrijden zal rijden, zal dat in de eerste plaats zijn om het wegseizoen voor te bereiden."

De laatste keer dat Lars Boom te bewonderen was in het veld dateert al van januari 2013. Op het Nederlands kampioenschap was Lars van der Haar hem toen te snel af.

Lars Boom (Astana) bevestigt zijn drang om enkele crossen mee te pikken. "Ik heb er weer zin in", laat hij weten aan Het Laatste Nieuws.

"Momenteel train ik al met mijn crossfiets. Ik heb daar speciale tubes voor moeten aankopen, want ik had er geen enkele meer liggen."

"Waarom ik weer een paar wedstrijden wil rijden? Omdat het plezant is en het een goeie training is op het wegseizoen. Ik moet wel nog enkele datums zoeken die passen in mijn programma."

"En ik moet ook nog toestemming krijgen van de ploeg (Astana, red). Zonder hun goedkeuring doe ik niks."

"Maar ik denk niet dat Astana het erg zal vinden dat ik aan enkele veldritten wil deelnemen."


Misschien ook interessant: