Mathieu van der Poel: 'Wil op 22 november mijn comeback maken'

Twee weken na zijn knieoperatie bereidt Mathieu van der Poel zijn terugkeer in het veld voor. "In de Wereldbeker-wedstrijd in Koksijde wil ik er weer bij zijn", zegt de Nederlander.

De 20-jarige Mathieu van der Poel mocht donderdagavond in Casino Kursaal in Oostende de trofee voor "Flandrien van het Veld" in ontvangst nemen. "Dit is heel speciaal, deze award is een mooie waardering van mijn seizoen", zegt Van der Poel, die de voorkeur kreeg op Wout van Aert.

"Mijn wereldtitel heeft volgens mij de doorslag gegeven. Over het hele seizoen was Van Aert misschien iets sterker, iets constanter. Maar ik was in de juiste periode in topvorm."

Intussen timmert Van der Poel aan de weg terug. Twee weken geleden werd hij in Herentals geopereerd aan zijn linkerknie. Daarbij werden de bovenste twee peesbladen over zijn knieschijf verwijderd.

"Maandag ben ik begonnen met de revalidatie. Het gaat moeizaam. Vandaag heb ik bij de kinesist vijf minuten gefietst op de hometrainer. Pijn voel ik niet meer. Ik heb de Wereldbeker-manche van 22 november in Koksijde vooropgesteld om mijn rentree te maken."

"Ik zal wel zeker niets forceren, al wordt dat niet gemakkelijk. Ik heb de voorbije weken een paar crossen bekeken, het wordt steeds lastiger om dat te doen. Het begint te jeuken."


Misschien ook interessant: