Monteveglio

Colbrelli wint GP Bruno Beghelli

De Italiaan Sonny Colbrelli heeft zondag in eigen land de GP Bruno Breghelli (1.BC) gewonnen. Na een koers over 196 km met start en aankomst in Monteveglio bleek de renner van Bardiani de sterkste van een omvangrijke kopgroep.

Jef Van Meirhaeghe en Merhawi Kudus tekenden present voor een lange vlucht. Op 60 km van de finish werden ze gegrepen. Meteen daarna vormde zich een nieuwe kopgroep, nu elf man sterk.

Het waren Pierre Latour, Mike Terpstra en Edyuardo Zardini die als eersten de voorlaatste beklimming van de Zappolino bereikten. De renners van Caja Rural zorgden ervoor dat alles weer bij elkaar kwam.

Jan Bakelants, winnaar in Piemonte (foto) en Emilia, probeerde op de slotklim de sprint te ontlopen, maar ook hij kreeg geen vrijgeleide van het eerste deel van het peloton, ongeveer 30 man sterk was.

De sprint was onvermijdbaar en daarin was Sonny Colbrelli de sterkste. Hij hield zijn landgenoten Manuel Belletti en Roberto Ferrari achter zich. Thomas Sprengers was de eerste Belg op de twaalfde plaats, Bakelants bolde als 34e over de finish.


Misschien ook interessant: