Abu Dhabi Tour

Chaves toont ook in Abu Dhabi zijn klimtalent

Esteban Chaves (Orica-GreenEDGE) heeft de derde rit in de Abu Dhabi Tour gewonnen. De Colombiaan was de beste op de slotklim voor Fabio Aru (Astana) en Wout Poels (Sky) en wordt ook de nieuwe leider.

Niet voor het eerst in de nieuwe Abu Dhabi Tour trok de Tunesiër Rafaâ Chtioui ten aanval. Hij kreeg het gezelschap van de Italiaanse veteraan Alessandro Bazzana en samen reden de twee een voorsprong van bijna twee minuten bij elkaar.

In het peloton nam Astana het zware werk voor zijn rekening voor kopmannen Vincenzo Nibali en Fabio Aru. Op acht kilometer van het einde was het verhaal van de vluchters ten einde en konden de tenoren voor de dag- (en eindzege?) strijden op de slotklim.

Esteban Chaves versnelde als eerste van de grote mannen en kreeg enkel Nibali mee. De Italiaanse kampioen leek goed mee te gaan, maar op iets minder dan vijf kilometer van de finishlijn brak zijn veer en ging Chaves er alleen van door.

De Colombiaan van Orica-GreenEDGE hield goed stand en leek op weg naar solowinst. In de laatste kilometer kwam Wout Poels (foto) nog bij de eenzame leider.

De Nederlander leek op en over Chaves te gaan, maar kwam ten val in de sprint. Chaves won alsnog en wordt ook de nieuwe leider.


Misschien ook interessant: