Abu Dhabi Tour

Viviani klopt wereldkampioen Sagan in Abu Dhabi

Elia Viviani heeft de tweede rit in de Ronde van Abu Dhabi gewonnen. De Italiaan van Sky klopte wereldkampioen Peter Sagan en Fabio Sabatini in een massaspurt. Viviani pakt ook de leiderstrui over van Andrea Guardini, die gisteren won. De rit werd ontsierd door een zware val van Tom Boonen, die in een ambulance werd afgevoerd. Het is nog onduidelijk wat zijn blessures zijn.

Vandaag koersten de renners door de stad Abu Dhabi, de hoofdstad van het emiraat Abu Dhabi en van de Verenigde Arabische Emiraten.Ze werkten twee keer een lus af, eentje langs het Zayed Sport City Stadium en eentje langs het Emirates Palace.

Net als gisteren ging Paul Voss er van bij de start vandoor. Hij kreeg de Brit Patten, de Italianen Zurlo en Bazzana, de Rus Belkov en de Marokkaan Haddi mee.

Bij de eerste tussensprint kwam Voss in aanvaring met een medevluchter, de koerscommissarissen zetten hem prompt uit de koers.

Net voor dat incident waren Boonen (foto) en Bos zwaar ten val gekomen (zie lees ook) en gaven op.

Met de finale in zicht werden de vijf - in schuifjes - ingelopen. Het sein voor Clarke, Chtioui en weer Belkov op met zijn drieën in de aanval te gaan. Maar ook zij konden de massaspurt niet vermijden.

Morgen wordt er wellicht beslist over de eindzege, want dan staat er een bergrit van Al Ain naar de top van Jabel Hafeet op het menu. Zondag eindigt de Abu Dhabi Tour met een criterium.


Misschien ook interessant: