Groenewegen ruilt Roompot voor LottoNL-Jumbo

De Nederlandse wielrenner Dylan Groenewegen verlaat Team Roompot en zal de komende drie seizoenen voor LottoNL-Jumbo rijden. Hij brak twee weken geleden nog zijn knieschijf in het Kampioenschap van Vlaanderen in Koolskamp.

Dylan Groenewegen reed zich dit seizoen in de kijker in dienst van Team Roompot. In zijn eerste jaar als prof won hij de Arnhem-Veenendaal Classic en de Brussels Cycling Classic.

De 22-jarige sprinter krijgt, ondanks een nog één jaar doorlopend contract, de kans van Roompot om de overstap te maken naar een team uit de World Tour.

"Wij zijn er trots op dat Dylan, na een succesvol debuutjaar als prof, via onze ploeg de stap kan maken naar de eredivisie van het wielrennen", reageert Michael Zijlaard, teammanager van Roompot.

Dylan Groenewegen kwam twee weken geleden nog in het nieuws nadat Jens Debusschere hem ten val heeft gebracht in het Kampioenschap van Vlaanderen. De onfortuinlijke Nederlander heeft er een knieschijfbreuk aan overgehouden en miste zo het WK voor beloften in Richmond.

Groenewegen is opgetogen met de kans die hij krijgt bij LottoNL-Jumbo. "Dat ik nu dit contract teken, zo aan het einde van het seizoen, is heel erg mooi."

"De gesprekken zijn al een tijdje gaande, na mijn overwinning in de Brussels Cycling Classic is het snel gegaan."

"Nu wil ik mij verder ontwikkelen als sprinter. Ik wil sneller en sterker worden. Met LottoNL-Jumbo kom ik in een ploeg terecht met mannen waar ik veel van kan leren", besluit Groenewegen.


Misschien ook interessant: