Lefevere: 'Kittel heeft voor twee jaar getekend'

Marcel Kittel rijdt de komende twee seizoenen voor Etixx-Quick Step. Teambaas Patrick Lefevere en de Duitse spurter tekenden gisteren een contract op Schiphol. Vorige week raakte de interesse van Lefevere voor de 27-jarige Kittel bekend, waarna die laatste zijn contract bij Giant-Alpecin (tot 2016) verbrak. Kittel vervangt bij Etixx-Quick Step Mark Cavendish, die naar MTN-Qhubeka gaat.

Dit jaar kende Kittel heel wat besognes, mentaal en fysiek, waardoor hij maanden niet fietste en maar één zege kon boeken: een rit in de Ronde van Polen.

Maar in de vier jaren daarvoor reeg hij de zeges aan elkaar - 61 stuks in totaal. Zo won hij onder meer acht Tour-ritten, twee Giro-ritten en een Vuelta-rit, drie keer de Scheldeprijs en vijf ritten in de Ronde van Polen.

Lefevere is dan ook in zijn nopjes: "Marcel toonde de voorbije jaren zijn enorme pure snelheid. Dat maakt hem tot een van de beste sprinters in de wielergeschiedenis."

"Wij willen als team ons best doen om hem goed te omringen. We zijn er zeker van dat we samen nog meer grote doelen kunnen bereiken en dat et beste van Marcel Kittel nog moet komen."

Kittel verlaat na vijf jaar zijn vertrouwde omgeving (Skil-Shimano werd Argos-Shimano, werd Giant-Shimano en toen Giant-Alpecin). Bij Etixx-Quick Step zit hij goed voor zijn nieuwe uitdaging.

"Ik bedank het team alvast voor het vertrouwen dat het in mij heeft. Ik beschouw Etixx-Quick Step als een van de beste teams ter wereld. De structuur rond zijn renners is een voorbeeld. Ik kom in een enorm professionele omgeving terecht, waar ik me kan blijven ontwikkelen en verbeteren."

En Kittel houdt om nog een andere reden van zijn nieuwe werkgever: "Ik heb er al enkele vrienden, zoals Tony Martin (foto). Tony is een van mijn beste vrienden in de wielersport. We reden samen toen we jonger waren en ik kan niet wachten om dat ook op profvlak te doen."


Misschien ook interessant: