Van der Poel toch onder het mes: 'Aanmodderen had geen zin meer'

Veldrijder Mathieu van der Poel is dan toch geopereerd aan zijn pijnlijke linkerknie. De wereldkampioen ging vrijdagavond onder het mes in het ziekenhuis van Herentals. "Hij haalde vandaag zelfs het einde van de straat niet", zegt manager Christoph Roodhooft.

Mathieu van der Poel was al een tijdje aan het sukkelen met zijn linkerknie. De Nederlander hoopte wel een operatie te kunnen vermijden en even leek zijn blessure ook gunstig te evolueren, maar vrijdag voelde hij bij het trainen toch opnieuw de pijn opsteken.

"Hij haalde vandaag zelfs het einde van de straat niet", zegt Christoph Roodhooft, sportief manager bij Van der Poels team BKCP-Corendon. "Een maand na zijn val in de Ronde van de Toekomst blijven aanmodderen, heeft geen enkele zin en is voor alle partijen frustrerend."

"Na overleg werd beslist onder het mes te gaan. Bij die ingreep onder lokale verdoving werden de twee bovenste van de drie peesbladen over de knieschijf verwijderd. Die bleken gescheurd en zaten los en waren de oorzaak van de ontsteking. Mathieu blijft vannacht ter observatie in het ziekenhuis en mag morgen naar huis.”

"Mathieu moet nu een week een drukverband dragen om vochtophoping in het gewricht te vermijden. Daarna wordt gestart met elektrostimulatie van zijn knie. Alles bij elkaar geteld moet hij zijn fiets weer drie weken aan de kant laten. Het is dus zo goed als zeker dat hij in oktober aan geen enkele wedstrijd zal deelnemen."


Misschien ook interessant: