Wanty-Groupe Gobert strikt revelatie Dimitri Claeys

Na een seizoen tjokvol ereplaatsen zet Dimitri Claeys volgend jaar een stapje hoger. Bij Wanty-Groupe Gobert hoopt onze landgenoot te schitteren in het voorjaar.

Dimitri Claeys prijkt in de Europe Tour op de derde plaats en moet enkel Edward Theuns en Nacer Bouhanni voor zich dulden.

De 28-jarige renner van Verandas Willems triomfeerde de voorbije twee seizoenen telkens in de Omloop het Nieuwsblad voor beloften. Dit jaar ontbolsterde hij echt, met een wasdraad aan ereplaatsen als bewijs.

Zo greep Claeys (tweede) in de GP Impanis net naast de zegebloemen, nadat Sean De Bie in de slotfase soloslim gespeeld had. "De volgende stap in zijn carrière is het ontdekken van de grote voorjaarsklassiekers", zegt Wanty-Groupe Gobert.

“De Vlaamse voorjaarsklassiekers spreken mij aan met de Ronde van Vlaanderen als absolute droomkoers natuurlijk", vertelt Claeys ambitieus. "Ik hoop daar een vrije rol rol te krijgen."

Dimitri Claeys maakt deel uit van "Sportvrienden Gruut Gent", een vriendenclubje van acht renners die samen trainen in Gent. De andere leden: Benoot, Theuns, De Backer, Keisse, Maes, Vergaerde en Van Hoecke.


Misschien ook interessant: