Etixx-Quick Step heeft een akkoord met Kittel

Patrick Lefevere heeft een vervanger voor Mark Cavendish: Marcel Kittel zou zijn jawoord gegeven hebben aan Etixx-Quick Step. Dat meldt Het Nieuwsblad. De transfer moet wel nog afgehandeld worden.

Voor Marcel Kittel is 2015 een echte martelgang. Eerst zag de Duitse spurtbom zijn voorjaar in het water vallen door een virus. Daarna moest hij door een vormcrisis passen voor de Tour, waar hij in de twee voorgaande edities acht ritzeges op zak stak.

De tweevoudige zegekoning uit de Tour wou zijn seizoen opsmukken in het najaar, maar bakt er voorlopig niet veel van. Het is al van de Vattenfall Cyclassics geleden dat Kittel een race kon uitrijden.

Bij Etixx-Quick Step moet Kittel het gat opvullen dat Mark Cavendish (volgend jaar bij de opvolger van MTN-Qhubeka) zal achterlaten.

Samen met het Colombiaanse sprinttalent Fernando Gaviria (foto) moet Kittel Etixx-Quick Step nieuwe zegepralen in de massasprints bezorgen.

In principe ligt de Duitse sprintkeizer tot en met 2016 onder contract bij Giant-Alpecin, maar Kittel zou zich aan het vrijkopen zijn. Zodra dat afgerond is, kan de transfer geofficialiseerd worden.

Etixx-Quick Step houdt vandaag nog een persconferentie. Verwacht wordt dat het team onder meer de werelduurrecordpoging van Tony Martin zal aankondigen.


Misschien ook interessant: