Dehaes trekt shirt van Wanty-Groupe Gobert aan

Wanty-Groupe Gobert heeft de transfer van Kenny Dehaes afgerond. De 30-jarige Dehaes maakt de overstap van Lotto-Soudal en tekende voor twee seizoenen.

Kenny Dehaes (30) droeg sinds 2009 het shirt van de ploeg van Marc Sergeant, maar neemt aan het einde van dit seizoen afscheid van het Belgische WorldTour-team.

Dehaes gaat aan de slag bij Wanty-Groupe Gobert, de procontinentale formatie van Hilaire Van der Schueren. Hij heeft er een contract voor twee seizoenen getekend.

"Alles zal nieuw zijn en dat zorgt voor een frisse wind in mijn carrière", reageert de aanwinst van Wanty-Groupe Gobert.

"Ik verwacht een gemotiveerde groep. Ik kijk ernaar uit om die jonge gasten met mijn ervaring bij te staan en samen voor succes te gaan."

Dehaes had dit seizoen een pechjaar, maar hoopt in 2016 weer te scoren. "Ik wil weer mijn niveau van 2013 en 2014 halen in de koersen die me liggen, zoals de Handzame Classic, de Driedaagse van West-Vlaanderen of Nokere Koerse. Wanty-Groupe Gobert biedt me het programma aan dat ik graag rijd."

Sportdirecteur Hilaire Van der Schueren mag dus na onder meer Thomas Degand en Gaëtan Bille ook Kenny Dehaes bij zijn ploeg verwelkomen.

"Kenny is slim en zal een uitstekende wegkapitein zijn", klinkt het bij Van der Schueren. "Hij leest de koers en heeft ervaring opgedaan in de sprints. Die ervaring zal hij meenemen als hij voor en met Roy Jans rijdt."

"In zijn koersen zal hij zijn eigen kans gaan", geeft de sportdirecteur nog mee. "Hij zal er volgend jaar zeker een aantal winnen."


Misschien ook interessant: