World Championship, Road, Elite

Martin, Degenkolb en Greipel moeten het doen voor Duitsland

Tony Martin, John Degenkolb en André Greipel zijn de speerpunten in de WK-selectie van de Duitsers. Het land is al sinds 1966 op zoek naar een overwinning in de wegrit. Om deze leegte op te vullen wordt er vooral gekeken naar Degenkolb en Greipel, Tony Martin moet Duitsland tijdritgoud bezorgen. "Alles behalve goud zou een teleurstelling zijn", zegt Martin.

"Ik voel me goed, de vorm is er en ik ben goed voorbereid", zegt Martin. Het parcours is volgens hem perfect op zijn lijf geschreven. "Alles is aanwezig voor een nieuwe wereldtitel in het tijdrijden", voegt Martin er nog aan toe. Hij won in deze discipline van 2011 tot 2013 drie wereldtitels op rij.

Net geen 50 jaar geleden werd Rudi Altig in eigen land wereldkampioen op de weg. Voorlopig de laatste Duitser die daar in slaagde.

John Degenkolb is alvast overtuigd van zijn eigen kunnen. Hij reed een sterk seizoen door Parijs-Roubaix en Milaan-San Remo in het voorjaar te winnen. "Op deze afstand ben ik één van de sterkste sprinters ter wereld", zegt hij.

Ook sprintcollega André Greipel, goed voor vier etappezeges in de Tour, toonde in de Ronde van Groot-Brittannië al zijn grote vorm.

Zij krijgen het gezelschap van Johannes Fröhlinger, Simon Geschke, Christian Knees, Paul Martens, Marcel Sieberg en Paul Voss.

De wegrit bij de mannen wordt gereden op 27 september, de tijdrit voor de mannen staat al op 23 september op het programma in Richmond.


Misschien ook interessant: