World Championship, Road, TTT, Elite

Frison: 'Lotto-Soudal gemotiveerd voor ploegentijdrit'

Lotto-Soudal gaat zondag in de WK-ploegentijdrit met Lars Bak, Tiesj Benoot, Tony Gallopin, Greg Henderson, J├╝rgen Roelandts en Tim Wellens voor een plaats in de top tien. "De afstand is redelijk kort voor een ploegentijdrit, dus we zullen meteen goed in ons ritme moeten zitten", beseft sportdirecteur Herman Frison.

"We hebben de voorbije dagen het parcours verkend", zegt Frison. "Onze renners hebben elke dag op hun tijdritfiets gezeten."

"We hebben ook trainingen achter de scooter ingelast om de snelheid op peil te houden. We doen er alles aan om op volle kracht en gemotiveerd aan de start te komen."

"Het is echt een mooi parcours met brede wegen. Vijftien kilometer voor de finish rijden de renners door een bos. Zeker voor dat deel is verkennen belangrijk, want daar liggen enkele bochten. Voor het overige is het parcours vooral rechttoe rechtaan. Het is nooit echt vlak, zeker niet in het tweede deel, maar zware hellingen zijn er niet. "

"De afstand is redelijk kort voor een ploegentijdrit, dus we zullen meteen goed in ons ritme moeten zitten. We hebben al een prachtig seizoen achter de rug en hebben er een doel van gemaakt om hier in de top tien te eindigen."

Volgens Frison zijn BMC, Orica-GreenEdge en Etixx-Quick Step de grote favorieten voor de zege in Richmond. Die drie ploegen eindigden ook vorig jaar - in die volgorde - op het WK-podium.


Misschien ook interessant: