World Championship, Road, Elite

Schouderblessure houdt Cavendish weg uit Richmond

Mark Cavendish zal in Richmond niet naar een tweede wereldtitel op de weg sprinten. De Brit van Etixx-Quick Step haakt af met een schouderblessure. Die liep hij op na een val in de Tour of Britain.

Cavendish, die in 2011 voor een eerste Britse wereldtitel sinds Tom Simpson zorgde, knalde in de zesde rit van de Tour of Britain hard tegen een geparkeerde wagen.
PhotoNews

Hij gaf meteen op met het oog op het WK. De schade leek aanvankelijk mee te vallen, maar Cavendish geraakt dan toch niet fit voor het WK.

"De blessure aan de schouder van Mark is ernstiger dan eerst gedacht", geeft Shane Sutton van de Britse wielerbond toe. "Het is een klap voor Mark en het hele team. We dachten met hem een gooi te kunnen doen naar de overwinning in Richmond."

Cavendish is niet de eerste Britse kopman die het WK moet laten schieten. Eerder trok ook Geraint Thomas zich terug. Chris Froome zal er ook niet bij zijn in de Verenigde Staten. Adam Yates vervangt Thomas, broertje Simon lijkt de logische vervanger van Cavendish.


Misschien ook interessant: