World Championship, Road, TTT, Elite

Kwiatkowski: 'Etixx-Quick Step verlaten met een cadeautje'

Etixx-Quick Step gaat zondag op zoek naar een derde wereldtitel ploegentijdrit in vier jaar. Michal Kwiatkowski, wereldkampioen op de weg, wordt één van de motoren van het team. "Ik ben er zeker van dat Michal nog eens alles uit de kast zal halen voor Etixx-Quick Step", meent ploegleider Tom Steels.

Kwiatkowksi verlaat Etixx-Quick Step meer dan waarschijnlijk voor Team Sky, al is dat nieuws nog niet officieel bevestigd.

"Dat ik de ploeg verlaat, maakt niets uit. Ik wil die wereldtitel in de ploegentijdrit om zo met een cadeautje afscheid te kunnen nemen van dit team."

"We trainden al eens samen in België en dat was heel belangrijk. Het was een leerzame ervaring om samen te trainen aan een hoge snelheid. De gegevens die we verzamelden, helpen ons zeker vooruit."

Ploegleider Tom Steels beseft het belang van zijn Poolse wereldkampioen. "Michal kan net als Tony Martin, de motor van de ploeg, langere aflossingsbeurten doen."

"Zo kunnen de anderen langer recupereren. Het feit dat hij verhuist naar een andere ploeg maakt niet veel uit. Ik ben er zeker van dat Michal nog eens alles uit de kast zal halen voor Etixx-Quick Step. Daar ben ik van overtuigd."

Het parcours in Richmond is 38,8 kilometer lang en typisch Amerikaans: brede wegen en niet heel technisch. "Het zal een snelle ploegentijdrit worden", verwacht Steels. "Er zijn een aantal lange, rechte stukken waar we de snelheid hoog moeten kunnen houden. Het wordt belangrijk om voortdurend dat goede ritme te behouden."

Etixx-Quick Step trok daarom vorige week naar het vliegveld van Ursel voor een doorgedreven training op de tijdritfiets. "Niet iedereen was er al bij, maar we hebben toch al wat automatismen kunnen kweken. Bovendien hebben we in Richmond al eens stevig kunnen trainen met de voltallige ploeg. We hebben het parcours goed in ons opgenomen, maar één ding is zeker: het wordt een secondespel."


Misschien ook interessant: