Tour of Britain

Trentin schenkt Etixx-Quick Step 50e overwinning van het seizoen

Matteo Trentin heeft de zesde rit in de Tour of Britain (2.BC) gewonnen. Hij klopte leider Edvald Boasson Hagen in een sprint-à-deux en bezorgt Etixx-Quick Step zo de 50e overwinning van het seizoen, de derde in deze ronde. Boasson Hagen blijft, met nog twee etappes te gaan, leider.

In een erg snelle openingsfase kwam Etixx-Quick Step-kopman Mark Cavendish hard in aanraking met het asfalt. De Britse kopman voor het komende WK kon niet meer verder en moest opgeven.
Twitter Etixx Quick-Step

Leider Boasson Hagen trok zich daar niets van aan en verzamelde in de eerste tussensprint van de dag dure bonificatieseconden. De storm ging daarna wat liggen en zes renners reden weg.

Jens Debusschere, Matteo Trentin, Sebastian Langeveld, Bram Tankink, Robert Kiserlovski en ritwinnaar Stefan Küng waren de vluchters van dienst, maar kregen nooit echt veel voorgift.

Op tien kilometer van de finishlijn besliste Trentin er alleen van door te gaan. Zijn vijf kompanen konden niet volgen en dat was hét signaal voor Boasson Hagen om in de tegenaanval te gaan.

De Noor van MTN-Qhubeka kwam in geen tijd bij Trentin en leek de Italiaan ook te gaan vloeren in de sprint. Trentin verdapperde alsnog en gooide zijn wiel als eerste over de streep in Nottingham.

Na de solo van Petr Vakoc en sprintoverwinning van Fernando Gaviria  is het al de derde overwinning voor de jongens van Etixx-Quick Step. Boasson Hagen blijft leider en vergroot zijn voorsprong op Wout Poels tot 13 seconden.


Misschien ook interessant: