Tour of Britain

Viviani pakt tweede spurtzege in Engeland, leider Vakoc valt

Elia Viviani heeft na de eerste ook de derde rit in de Ronde van Groot-Brittannië gewonnen. De Italiaan van Sky won makkelijk de massaspurt, André Greipel kwam er niet aan te pas, Cavendish was achterop geraakt. Buiten de 3 km-grens was er een valpartij met leider Petr Vakoc. De Tsjech van Etixx-Quick Step is zijn trui kwijt aan de Spanjaard Juan José Lobato (Movistar), die vandaag net als gisteren tweede werd.

Van de vlucht van de dag bleven er tot diep in de finale maar drie over: Farrar, Bialoblocki en Cronshaw hadden nog een minuut voor op 12 km, maar werden opgeslokt in de laatste 3 kilometer.

Op 4 km van de streep werd de spurtvoorbereiding verstoord door een val, waarbij Vakoc betrokken was. Omdat het buiten de 3 km was, worden de tijdverschillen meegenomen.

Lotto-Soudal (Greipel) en Sky (Viviani) verzetten het meeste werk in de achtervolging, ook Movistar (voor Lobato) mengde zich op het eind in de debatten, met nog een kasseistrook op anderhalve kilometer van de finish. Greipel had een goeie trein, maar speelde niet mee. Viviani won simpel, voor Lobato en Trentin. Lobato mocht het podium op als leider.


Misschien ook interessant: