Fourmies

Boonen komt net te laat om Felline te klissen

Fabio Felline heeft de GP van Fourmies gewonnen. Hij bleef net uit de greep van het sprintende peloton, waar Tom Boonen Nacer Bouhanni versloeg in de strijd om de tweede plaats. Met Baptiste Planckaert en Edward Theuns eindigden nog twee Belgen in de top 10.

Thomas Voeckler maakte deel uit van een zestal vluchters. Samen met Guillaume Levarlet zette hij op 35 kilometer door. Een eerste deel van het peloton, met onder meer Yves Lampaert en Thomas Sprengers, hield hen wat later gezelschap.

De slotfase werd gekenmerkt door enkele valpartijen, met onder meer Enrico Gasparotto en Francis Mourey als slachtoffer.

In het tweede deel van het peloton werkte vooral Cofidis voor Nacer Bouhanni. Toen alles vlak voor het einde samenkwam, leek hun plannetje te slagen.

Maar Fabio Felline maakte van de verwarring en de wanorde in de slotkilometer gebruik om er alsnog vanonder te muizen. Een sprintende Tom Boonen kwam nog vervaarlijk opzetten, maar hij raakte slechts tot aan het achterwiel van de Italiaan van Trek.

Felline volgt Jonas Van Genechten op op de erelijst, die zijn titel niet kon verdedigen omdat zijn ploeg IAM Cycling niet deelnam. Het is de derde zege van het seizoen voor Felline.

Fabio Felline (winnaar): "Alles verliep naar wens vandaag. We reden met de ploeg een uitstekende koers en hadden iemand mee telkens het nodig was. Zelf wist ik dat op dit parcours, dat me als gegoten ligt, iets mogelijk was in de slotkilometer. Ik ging vol aan en achter mij werd even getreuzeld. Ik had aan de finish niet veel voorsprong meer want het peloton kwam nog fel opzetten, maar toch voldoende om het zegegebaar te maken."


Misschien ook interessant: