Vuelta a España

La Vuelta: Chaves fietst Dumoulin weer uit de leiderstrui

Orica-GreenEdge heeft een derde ritzege in de Ronde van Spanje geboekt. Johan Esteban Chaves veroverde op een lastige aankomst bergop zijn tweede ritwinst in deze Vuelta. De Colombiaan krijgt als toemaatje ook de leiderstrui.

Het was de Colombiaan Miguel Angel Rubiano die met alle aandacht wegliep in de eerste wedstrijdhelft. Hij ging moederziel alleen op zoek naar vijf vluchters en reed een gat van een anderhalve minuut dicht.

Maar net op het moment dat hij kwam aansluiten, ging de onfortuinlijke Rubiano onderuit. Met de nodige dosis grinta kwam de pechvogel toch weer postvatten in de kopgroep, goed voor de prijs van de strijdlust.

Op de slotklim voelde Cummings voorin de bui hangen. De Brit wipte weg uit de kopgroep, waar Terpstra het langst bleef tegenspartelen. Toen het peloton in de slotkilometers kwam snuffelen aan Cummings, parkeerde die volledig.

Johan Esteban Chaves loste een schot in de groep favorieten, waardoor Dumoulin vol aan de bak moest. De Nederlander verdedigde in de stand een bonus van 1 luttele seconde op springveer Chaves, die niet verzwakte.

Dumoulin kreeg nog het gezelschap van Daniel Martin, maar de leiderstrui was al gaan vliegen. Chaves wint zo zijn tweede rit in vijf dagen en neemt – na een dagje afwezigheid - zijn plek op de rode leiderstroon weer in.


Misschien ook interessant: