La Vuelta: 'Is dit een grap?'

Zaterdag wordt het startschot gegeven van de Vuelta met een ploegentijdrit, maar de renners stellen zich vragen bij het zanderige parcours. "Denkt de UCI echt dat dit aanvaardbaar is", vraagt Rory Sutherland (Movistar) zich af op Twitter.

Een ploegentijdrit van 7,4 kilometer tussen Puerto Banus en Marbella moet meteen de spectaculaire opener vormen van de Ronde van Spanje, maar het peloton is minder happig om aan de start te verschijnen.

Tourwinnaar Chris Froome bond de kat de bel aan met drie sprekende foto's van een zanderige boulevard en een houten brug. "De ploegentijdrit van de Vuelta. Is dit een grap", verwoordde zijn Ierse ploegmaat Nicholas Roche zijn bezorgdheden.

Thomas De Gendt doet er nog een schepje bovenop met een foto van rubberen matten op het parcours. "Denkt de UCI echt dat dit aanvaardbaar is?", vraagt Rory Sutherland zich af op Twitter.

De organisatie is zich echter van geen kwaad bewust. "Kijk naar de finish van de eerste etappe in Playa de Levante! Alles is klaar", kondigen ze aan op hun Twitterpagina. Toch is er vandaag nog een spoedvergadering gepland om mogelijke oplossingen te zoeken.


Misschien ook interessant: