Froome krijgt opnieuw Thomas aan zijn zijde

Team Sky heeft zijn selectie bekendgemaakt voor de Vuelta. Onder anderen Geraint Thomas en Sergio Henao zullen kopman Chris Froome bijstaan.

Team Sky start zaterdag aan de Vuelta met Chris Froome, Geraint Thomas, Sergio Henao, Mikel Nieve, Vasil Kirijenka, Christian Knees, Ian Boswell, Salvatore Puccio en Nicolas Roche. Froome won vorige maand nog de Tour en denkt nu klaar te zijn om ook hoge ogen te gooien in de Vuelta.

"Ik hou mooie herinneringen over aan deze wedstrijd, dus ben ik blij te kunnen terugkeren", zegt de Brit, die zowel in 2011 als 2014 als tweede eindigde in Spanje.

"Na de Tour heb ik goed kunnen rusten. Nu is het tijd voor een volgende uitdaging. De concurrentie zal stevig zijn en het blijft wielrennen, dus alles kan. Voor de supporters zal het leuk zijn om naar te kijken. We hebben alvast een sterke ploeg en zijn klaar om te koersen."

De stevige tegenstand waarover Froome het heeft, bestaat onder anderen uit Nairo Quintana, Alejandro Valverde, Vincenzo Nibali, Fabio Aru, Joaquim Rodriguez en Tejay van Garderen.


Misschien ook interessant: