Arctic Race of Norway

Niet altijd prijs voor Kristoff in Noorwegen: Bennett wint de sprint

Niet altijd prijs voor Kristoff in Noorwegen: Bennett wint de sprint Sam Bennett (Bora) heeft Alexander Kristoff een poepje laten ruiken in de tweede rit van de Arctic Race in Noorwegen. De Ier kwam op het juiste moment naar voren op de militaire basis van Setermoen, terwijl Kristoff werd ingesloten. Kristoff blijft wel leider in eigen land.

Net als gisteren werd de vlucht van de dag bevolkt door enkele lokale helden, aangevuld met een minder bekende Kazak (Ajazbajev) en Fransman
Bideau zou het het langst uitzingen, maar het was de Noor Krister Hagen die bij alle tussensprints en klimmetjes als eerste voorbij kwam. Het levert hem zowaar een halve kilo zalm op.

Een rijtje militairen wachtten de renners op in de basis van Setermoen. Kristoff werd weer perfect gebracht, maar deze keer raakten hij en zijn helper ingesloten.

Ook voor winnaar Bennett (foto) verliep de sprint niet vlekkeloos. "Maar op exact het goeie moment ging de deur open", vertelde de Ier achteraf. "Ik had nochtans de hele dag vreselijke benen. Sorry aan mijn teammaats, die hard moesten werken om me vooraan te houden."

Het is de vierde zege van Bennett dit seizoen, na eerder palmen in de Ronde van Qatar en de Ronde van Beieren (2 stuks). Eén magere troost voor Kristoff: hij blijft leider. Onze jonge landgenoot Amaury Capiot staat vierde.


Misschien ook interessant: