Benelux Tour

Madiot: 'Boucher wordt betaald om orders op te volgen'

FDJ-manager Marc Madiot verdedigt zijn beslissing om David Boucher uit te Eneco Tour te zetten. "Boucher hield zich nog maar eens niet aan de afspraken", doet Madiot zijn verhaal.

Nadat hij gisteren het mooie weer gemaakt had in de vlucht van de dag, stuurde David Boucher een wat vreemde tweet de wereld in: "Ik moet nu naar huis gaan. Mijn ploeg wil niet dat ik in de ontsnapping ga. What else?"

FDJ-manager Marc Madiot heeft ondertussen gereageerd op zijn beslissing. "Boucher weet al van bij het begin van de Eneco Tour dat zijn opdracht eruit bestaat om Arnaud Démare te beschermen", zegt Madiot aan Cyclingpro.net.

"Nadat hij maandag al ten aanval getrokken was, heb ik er hem op de briefing daags nadien nog eens duidelijk op gewezen dat hij enkel maar Démare moest beschermen."

"De instructies waren dus duidelijk. Maar Boucher lapte onze afspraken nog maar eens aan zijn laars."

"Renners worden betaald om zich te houden aan de orders van hun bazen. Door opnieuw in de aanval te gaan, heeft hij geen respect getoond voor zijn leider (Démare, red)."

"Of het seizoen nu voorbij is voor Boucher? Dat zal ik belissen. Je wil natuurlijk altijd dat je in schoonheid kan afscheid nemen van een renner (Boucher kreeg vorige week te horen dat hij FDJ moet verlaten, red)."

"Ik vind het jammer dat hij niet kan respecteren dat hij geen contractverlenging krijgt. Ik heb toch het recht om te bepalen welke renners er volgend jaar in mijn ploeg rijden?"


Misschien ook interessant: