Benelux Tour

Viviani springt uit het wiel van Greipel

De eerste etappe in de Eneco Tour is uitgedraaid op een massasprint. De Italiaan Elia Viviani (Team Sky) was in Friesland sneller dan Danny van Poppel (Trek) en Jean-Pierre Drucker (BMC). André Greipel zette van ver aan, maar zakte in de laatste meters door het ijs. Viviani mag ook de eerste leiderstrui aantrekken.

Zes renners konden niet wachten om het Friese landschap te verkennen. Laurens De Vreese, David Boucher en Frederik Veuchelen trokken samen met de Australiër Nathan Haas, de Duitser Nico Denz en de Nederlander Jesper Asselman op pad.

Het peloton had er vrede mee en liet het zestal meer dan 160 kilometer op kop rijden. Pas in de laatste ronde gingen de vluchters voor de bijl.

Team Sky voerde de regie in de laatste 20 kilometer voor Elia Viviani. Lotto-Soudal zette zijn trein op de rails voor André Greipel.

De Duitser moest van ver aanzetten en daar profiteerde Viviani van. Op 100 meter van de streep kwam de Italiaan uit het wiel van Greipel.

Niemand kreeg hem nog te pakken. Greipel zette zich in zijn zadel en zag nog Danny van Poppel en Jempy Drucker voorbijsnellen. Voor Tom Boonen ging het te snel, hij finishte als elfde.

"Toen ik de trein van Lotto-Soudal zag rijden, wist ik dat ik in het wiel van Greipel moest zitten. Hij zette van ver aan en dit aan een zeer hoge snelheid", vertelt Elia Viviani, die morgen in Breda als leider van start gaat.

"Ik wachtte mijn kans af en zette pas op 200 meter van de streep mijn sprint in. Ik denk dat ik de perfecte sprint gereden heb. Het wiel van Greipel kiezen was de juiste keuze."

"Na de Ronde van Italië heb ik een lange pauze ingebouwd. Dit is een mooie start van het tweede deel van mijn seizoen."


Misschien ook interessant: