Tour de Pologne

De Clercq en Hermans komen fractie tekort voor eindzege in Polen

Jon Izagirre (Movistar) heeft in de afsluitende tijdrit de Ronde van Polen naar zijn hand gezet. Dat was vooral balen voor Bart De Clercq en Ben Hermans, die op respectievelijk 2 en 3 seconden stranden. De dag zege was verrassend voor de vrij onbekende Pool Marcin Bialoblocki.

Toen Marcin Bialoblocki,  de 31-jarige Poolse kampioen tijdrijden, al vroeg de leiding nam, zal niemand gedacht hebben dat dit voor lang zou zijn.

Maar niets was minder waar. Vasil Kirijenka zette wel betere tussentijden neer, maar hij viel wat stil in het tweede deel. De rest van het peloton raakte niet aan de enkels van die twee.

De strijd om de eindzege was heel wat spannender. Sergio Henao en Diego Ulissi stonden vanochtend nog in dezelfde tijd, maar ze reden allebei een matige tijdrit. Ook Ilnoer Zakarin, nog sterk tegen de klok in Romandië, stelde ietwat teleur.

Jurgen Van den Broeck deed dat met een vijfde plaats niet, maar hij had de voorbije dagen al te veel schade opgelopen om nog mee te doen om de knikkers.

Bart De Clercq en Ben Hermans reden allebei een meer dan behoorlijke tijdrit, maar er was er net eentje beter: Jon Izagirre. Voor Izagirre een enorme opluchting, want hij eindigde de voorbije twee jaar telkens op de ondankbare tweede plaats.


Misschien ook interessant: