Tour de Pologne

Kittel pakt eerste seizoenszege in Polen

Marcel Kittel heeft voor het eerst victorie mogen kraaien dit seizoen. In de Ronde van Polen snelde hij naar winst in de openingsrit. Boeckmans werd zesde.

Nadat hij had moeten passen voor de Tour, waren alle ogen in de openingsrit van de Ronde van Polen gericht op Marcel Kittel.

In de plaatselijke rondes door de straten van Warschau verzorgden drie renners het voorspel: Matej Mohoric (Cannondale-Garmin), Adrian Kurek (CCC) en Pawel Bernas (Poolse selectie).

De drie verdeelden onderweg de koek bij de tussensprint en de enige helling van de dag. Op 15 km van het einde zat hun avontuurtje erop.

Breen (Lotto-Soudal) en Gretsch (AG2R) probeerden het op hun beurt, maar kregen weinig bewegingsvrijheid. Op de licht hellende slotstrook was een massasprint onvermijdelijk.

Kittel begon in poleposition, maar sprinttalent Ewan snelde hem voorbij. In de slotmeters prikte Kittel terug en rolde hij de Australiër op. Opvallend: voor Kittel is het de eerste zege van het seizoen. Vorig jaar was hij nog de sprintkoning in de Tour met vier ritzeges.


Misschien ook interessant: