Kwiatkowski wil schitteren in eigen land: 'Zal me zeker tonen'

Etixx-Quick Step rekent in de Ronde van Polen op Michal Kwiatkowski. De Poolse wereldkampioen wil in eigen land de teleurstelling van de Tour de France doorspoelen. "Met de regenboogtrui rondrijden door Polen zal schitterend zijn." Ook Lotto-Soudal heeft zijn selectie rond. Daar is het speerpunt Jurgen Van den Broeck.

Kwiatkowski gaf er in de Ronde van Frankrijk in rit 17 de brui aan. "Dat was iets vroeger dan ik verwacht had, maar daardoor sta ik frisser aan de start van de Ronde van Polen."

"Ik heb goed uitgerust thuis en voel me mentaal en fysiek frisser dan tijdens de Tour. Ik kijk er naar uit om de Ronde van Polen te rijden. Het is een heel mooie wedstrijd en rondrijden met de regenboogtrui in eigen land zal schitterend zijn. Ik zal me uiteraard proberen tonen, maar het worden zeven zware dagen."

Etixx-Quick Step rekent naast Kwiatkowski ook op de Tsjech Petr Vakoc, vorig seizoen ritwinnaar in Polen. Gianni Meersman is de enige landgenoot in de selectie.

Selectie Etixx-Quick Step:

   Maxime Bouet (Fra)
   Gianluc Brambilla (Ita)
   David De la Cruz (Spa)
   Michal Golas (Pol)
   Michal Kwiatkowski (Pol)
   Gianni Meersman
   Petr Vakoc (Tsj)
   Carlos Verona (Spa)

Ook Lotto-Soudal heeft zijn selectie voor de Ronde van Polen bekend gemaakt. Jurgen Van den Broeck, Maxime Monfort en Bart De Clercq zijn de troeven voor het algemene klassement. Kris Boeckmans wordt uitgespeeld in de vlakke ritten. Verder bestaat de selectie uit de Deen Vegard Breen en de Belgen Sander Armée, Jasper De Buyst en Boris Vallée.


Misschien ook interessant: