Tour de France

Le Tour: 'Ik zal deze trui nooit oneer aandoen'

Chris Froome heeft de 102e editie van de Ronde van Frankrijk gewonnen. De Brit gaf op het eindpodium een toespraak waarin hij iedereen bedankte, zelfs het Franse publiek (in het Frans!).

"Ik wil al mijn teammaats natuurlijk bedanken", begon Froome zijn toespraak traditioneel. "Zonder hen zou ik hier zeker niet gestaan hebben."

"Het is net zo goed jullie gele trui als de mijne. Hetzelfde geldt voor alle staff, ploegleiding, mijn coach Tim Kerrison en manager Dave Brailsford. Tot slot was mijn vrouw ook een grote steun. Zij, en de jongen die op komst is, waren een grote motivatie voor mij."

Nadien bedankte de tweevoudig Tourwinnaar ook het, voor hem toch vaak ongunstige, publiek. "Ik bedank alle Fransen voor deze fantastische wedstrijd. Het is dankzij jullie dat de Tour de wedstrijd geworden is die het nu is", zei hij in het Frans.

"De gele trui is een heel speciale trui. Ik weet dat het een geschiedenis heeft, een goeie geschiedenis en een slechte geschiedenis. Ik zal de trui altijd respecteren. Nooit zal ik oneer doen aan deze trui. Ik zal altijd trots zijn hem gewonnen te hebben", eindigt de 'maillot jaune' zijn toespraak op de Champs-Elysées.


Misschien ook interessant: