Tour de France

Le Tour: Laat Astana Lars Boom starten in de Tour?

Geen Tour-start zonder dopingbommetje. De Nederlander Lars Boom heeft niet positief getest, maar is door te lage cortisolwaarden wel niet gewenst door de ploegen die aangesloten zijn bij de MPCC, dat strengere waarden hanteert. Ook Booms ploeg Astana is daarbij aangesloten.

De MPCC, de vereniging van professionele wielerteams voor een geloofwaardige wielersport, hanteert strengere regels dan de UCI.

De MPCC vindt dat te lage cortisolwaarden wijzen op een "verminderde gezondheid". Dan mag een renner acht dagen niet koersen. Die lage cortisolwaarden werden bij Boom aangetroffen.

Astana, de ploeg van Lars Boom en titelverdediger Vincenzo Nibali, is aangesloten bij de MPCC en moet Boom dus uitsluiten, maar het is nog de vraag of het zover komt.

Want ploegmanager Aleksandr Vinokoerov wil het verbond met de MPCC opblazen als hij geen vervanger mag inzetten, wat de Wielerunie UCI dan weer niet wil. "Als de UCI me blijft weigeren om een reserve in te zetten, dan start Boom toch, "tant pis" voor de MPCC", zegt Vinokoerov.


Misschien ook interessant: