Spilak stoot Pinot van de troon in Bern

Thibaut Pinot is er niet in geslaagd om de Ronde van Zwitserland te winnen. In de afsluitende tijdrit in en rond Bern was de Fransman niet opgewassen tegen de concurrentie. De Sloveen Simon Spilak (Katjoesja) is de eindwinnaar. Geraint Thomas (Sky) en Tom Dumoulin (Giant) vervolledigen het eindpodium. De overwinning in de tijdrit was voor Dumoulin, die eerder ook de proloog won.

De afsluitende tijdrit in en rond Bern beloofde bijzonder spannend te worden. Thibaut Pinot had in het algemeen klassement wel een voorsprong van 34 seconden op Geraint Thomas, maar is niet echt een geboren tijdrijder.

William Bonnet rolde als eerste van het startpodium, maar het was vooral uitkijken naar thuisrijder Fabian Cancellara. Die ging na een matige Ronde van Zwitserland als zevende van start en zette meteen een toptijd neer. Hij legde de 38,4 kilometer af in 48 minuten en 55 seconden.

De Zwitser mocht plaatsnemen in de hotseat en had daar tijd om rustig de krant te lezen want niemand kwam in de buurt van zijn tijd. Tot Tom Dumoulin zijn duivels ontbond.


Misschien ook interessant: