Le Tour: 'Blij dat ik de pelotonspurt won'

Behalve de overwinning van Tom Boonen in Keulen, liet ook de Duitse spurter Marcel Kittel zich positief opmerken. Kittel won de pelotonspurt voor de zesde plaats en lijkt toch klaar te geraken voor de Tour.

Dit seizoen is er voorlopig één vol kommer en kwel voor Marcel Kittel. De Duitse spurter liep een virus op na de Tour Down Under en was lange tijd buiten strijd.

Zijn eerste comeback in de Ronde van Yorskhire (begin mei) liep met een sisser af. Kittel gaf al op in de eerste etappe. In de World Ports Classic (23 en 24 mei) lukte het hem, ondanks een valpartij, wel om uit te rijden.

En gisteren kon de 27-jarige sprinter voor het eerst een resultaat halen. Een minuut na Tom Boonen won Kittel de sprint van het peloton in Rund um Köln. Die verbetering zou te danken zijn aan een hoogtestage in de Sierra Nevada.

Drie weken lang bouwde Kittel op grote hoogte zijn conditie op en deed hij veel sprinttrainingen. Na die stage stelde de Duitser dat er nog geen zekerheid was over zijn Tourdeelname.

Maar na de wedstrijd in Keulen toonde Kittel zich hoopvol. "Ik had liever voor de overwinning gespurt, maar ik ben ook al blij dat ik de pelotonspurt kon winnen."

"Ik voelde dat de training in de Sierra Nevada zijn vruchten heeft afgeworpen. Enkel in het begin van de wedstrijd had ik geen goede benen, maar dat kwam waarschijnlijk door de lange reis en bovendien moest mijn lichaam opnieuw in het koersritme komen."

Kittel rijdt vanaf woensdag in Nederland de Ster ZLM Toer en zal nadien een beslissing nemen over de Tour.


Misschien ook interessant: