Kittel: 'Geen Tour als ik in Ster ZLM Toer telkens gelost word'

Na een woelige periode probeert Marcel Kittel op stage in de Sierra Nevada zijn sprintersbenen terug te vinden. Maar of hij die in de Tour zal tonen aan het grote publiek, staat nog niet vast. "Het is geen ideale situatie, maar wat kan ik er aan doen?"

Marcel Kittel blonk in het voorjaar uit in afwezigheid, maar probeert met een hoogtestage het goeie gevoel terug te krijgen. "Ik heb het hier perfect naar mijn zin", vertelt de Duitse spurtbom aan Het Laatste Nieuws.

Kittel kiest dus voor stevige trainingen en niet voor extra competitiekilometers. "Ik boek hier meer progressie mee dan met zuiver wedstrijdritme", legt Kittel uit.

"In de World Ports Classic ontbrak het me nog aan intensiteit om voluit te kunnen sprinten voor de overwinning. Daar werk ik nu aan, door een stevige basisconditie te kweken en die vervolgens te verfijnen met intensief klimwerk en sprintsessies op grote hoogte."

Of Kittel de vruchten van die trainingen in de Tour kan plukken, is nog niet duidelijk. "Als ik in de Ster ZLM Toer (een Nederlandse voorbereidingskoers, 17-21 juni) elke dag gelost word, dan heeft de Tour geen zin. Ik wil niet na enkele dagen in de Tour al afdruipen. Maar daar ga ik niet vanuit."

"Ik kan nog enkele sterke voorbereidingskoersen rijden", zegt Kittel, die nog maar 16 koersdagen op de teller heeft. "Het is geen ideale situatie, maar wat kan ik er aan doen?"

"Vergelijk het met een lekke band in de finale van een koers. Je kunt je kwaad maken, maar dat verandert niets aan de situatie. Ik moet vooruit en zie wel hoe het afloopt."


Misschien ook interessant: