Ronde van België

2-1 voor Démare tegen Boonen in Ronde van België

Arnaud Démare (FDJ) heeft Tom Boonen opnieuw geklopt in de Ronde van België. De Franse kampioen remonteerde hem op de hellende aankomst aan de Lacs de l'Eau d'Heure. De Oostenrijker Matthias Brändle gaat als leider de slotrit in.

Een pittige, maar korte rit door het Ardense landschap. Weinig tijd te verspillen, dachten acht avonturiers en ze trokken meteen in de aanval. Met Roy Jans, Thomas Ongena, Olivier Chevalier en Alfons Vermote haakten vier landgenoten hun wagonnetje aan.

Maar voor de Nederlander Kai Reus ging het nog niet snel genoeg. De gepatenteerde hardrijder koos het hazenpad. Zijn zeven medevluchters kraakten stuk voor stuk en werden opgeraapt door het peloton.

Bij de derde beklimming van de Petit Poggio, een stevig klimmetje, was ook het liedje van Reus uitgezongen. Van Avermaet had zijn zinnen gezet op de bonificatieseconden in de Gouden Kilometer en ranselde iedereen uit zijn wiel. Ook leider Matthias Brändle had alle moeite van de wereld om te volgen.

Door het sleurwerk van Van Avermaet ontstond een veelbelovende kopgroep met onder anderen Rohan Dennis, Wout Van Aert en Mathieu van der Poel, maar van veel samenwerking was nooit sprake. Het peloton nam opnieuw het commando over en in groep werd de Petit Poggio een laatste keer bedwongen.

Voor de derde keer moest een sprint de winnaar aanduiden. Boonen leek op weg naar zijn tweede zege, maar Arnaud Démare pakte uit met een ultieme versnelling en mocht een tweede dag op rij juichen. Leider Brändle ziet zijn concurrenten naderen.


Misschien ook interessant: