National Championship, Road, Elite, United States of America

Busche speelt het slim in Amerikaanse wegkampioenschap

Matthew Busche is voor de tweede keer de beste renner van de VS. De 30-jarige van Trek won in Chattanooga (Tennessee) na een felle strijd in de regen. Busche won eerder in 2011 het Amerikaanse kampioenschap.

Opvallend: Busche moest het op zijn eentje doen. Hij was de enige renner van Trek. Maar hij reed tactisch een sterke race.

Andrew Talansky, zaterdag winnaar van de nationale tijdrittitel, reed een halve dag solo op kop. Busche was een van de hoofdrolspelers in de achtervolgende groep van een tiental renners.

Uiteindelijk was Talansky een vogel voor de kat en kregen we zes leiders. Het regende letterlijk en figuurlijk in de finale: door een spervuur van aanvallen kwamen Busch en Dombrowski (Cannondale) met zijn tweeën voorop. Busche bleef koel, counterde een aanval van Dombrowski op 2 km van de streep en keek niet meer om.

"Dit is geweldig", schreeuwde Busche uit. "Sinds 2011 wilde ik dit nog eens doen, voor mezelf, mijn familie en het team. Dit is zo speciaal. Maar één iemand mag deze trui een heel jaar dragen. Dit is een eer. Ik hoop mijn land goed te vertegenwoordigen."