World Ports Classic

Kittel maakt zaterdag rentree in World Ports Classic

Marcel Kittel (27) stapt komend weekend weer op zijn koersfiets. De Duitse sprinter maakt zijn comeback in de tweedaagse World Ports Classic tussen Antwerpen en Rotterdam.

Marcel Kittel heeft dit jaar nog maar negen koersdagen op zijn teller staan. Een virus hielp het volledige voorjaar van de sprinter om zeep. Zijn rentree in Yorkshire begin deze maand viel in het water.

Na de World Ports Classic vertrekt Kittel op hoogtestage naar de Sierra Nevada. Na twee weken trainen wil hij wedstrijdkilometers rijden om zich klaar te stomen voor de Ronde van Frankrijk.

World Ports Classic (2.1) start zaterdag met een etappe over 195 km tussen Rotterdam en Antwerpen. Een dag later wordt er in tegenovergestelde richting gereden, dan is de rit 164 km lang. Vorig jaar ging de zege er naar de Nederlandse spurter Theo Bos (MTN-Qhubeka).

Marcel Kittel krijgt bij Giant-Alpecin het gezelschap van onder anderen Zico Waeytens en Lars van der Haar. Ramon Sinkeldam, de nummer twee van vorig jaar, is kopman bij de Duitse ploeg.


Misschien ook interessant: