Giro d'Italia

Fotograaf doet spurtend Giro-peloton vallen, roze trui Contador ligt erbij

Een enorme lens van een fotograaf heeft voor een domino-effect gezorgd in de Giro-sprint. De Italiaan Colli was er het ergst aan toe, maar ook Contador deelde in de klappen. Door de pijn aan zijn linkerschouder kon de Spanjaard zelfs zijn nieuwe roze trui niet aantrekken.

De hele rit naar Castiglione della Pescaia was vlekkeloos verlopen, maar in de laatste meters liep het alsnog mis. Daniele Colli botste aan de linkerkant van de weg tegen een amateurfotograaf met een enorme telelens.In zijn val nam Colli heel wat collega's mee, tot Alberto Contador, die nochtans helemaal aan de andere kant van de weg reed, toe.

De arm van Colli stond helemaal paraplu. Het was dan ook geen wonder dat de Italiaanse sprinter van Nippo-Vini Fantini werd afgevoerd.

Roze trui Contador bereikte wel op eigen kracht de finish, maar toen hij een nieuw exemplaar van de leiderstrui in ontvangst mocht nemen, stond hij toch maar wat te grimassen.

Een nieuwe roze aantrekken was zelfs te pijnlijk voor de Spanjaard. Hij wees naar zijn linkerschouder, die hij slapjes langs zijn lichaam liet hangen. Onderzoek in het ziekenhuis moet uitwijzen of Contador in deze Giro kan blijven,


Misschien ook interessant: