Giro d'Italia

Greipel is heer en meester in Giro-sprint

Lotto-Soudal mag vanavond champagne drinken, want André Greipel heeft het ploegwerk perfect afgerond in Castiglione. Roze trui Contador kwam in de laatste rechte lijn ten val. Tom Boonen probeerde mee te sprinten, maar gaf er snel de brui aan.

Na de strijd tussen de klassementsrenners van de voorbije dagen, bood de zesde etappe zich aan als een uitgelezen kans voor de sprinters om zich te tonen. De enige beklimming van de dag lag op 93 kilometer van de aankomst, de laatste 30 kilometer waren vlak.

Het startschot galmde nog na toen Marek Rutkiewicz en Eduard-Michael Grosu in de aanval trokken. Even later kregen ze het gezelschap van drie Italianen: Marco Bandiera, Alessandro Malaguti en Alan Marangoni. De vijf fietsten een maximale bonus van vijf minuten bij elkaar.

Het peloton, waar Lotto-Soudal de hele dag het hoge woord voerde, had goed ingerekend. Op 15 kilometer van de aankomst werden de vijf ingerekend en kon de voorbereiding van de massasprint beginnen. Sky (voor rode trui Viviani) en Lotto-Soudal knapten het leeuwendeel van het werk op. Even kwam Tom Boonen zelf op kop rijden en leek het alsof onze landgenoot een waaier wou trekken.

Dat lukte niet en de treintjes van Greipel, Modolo en Mezgec namen het roer over. Lotto-Soudal gaf de andere ploegen een les sprinten en Greipel werkte perfect af.

In de achtergrond raakte Daniele Colli (Nippo-Vini Fantini) de camera van een toeschouwer en de renners vielen als dominostenen. Naast Colli zelf leek Alberto Contador het grootste slachtoffer. De Spanjaard kon op het podium zijn nieuwe roze trui niet aantrekken door pijn aan zijn arm.


Misschien ook interessant: