Tour of California

Sagan kraait eindelijk victorie in Californië

Het is Peter Sagan (Tinkoff-Saxo) dan toch gelukt in de Ronde van Californië. Na drie tweede plaatsen op een rij heeft de Slovaak eindelijk een ritzege veroverd in de Amerikaanse rittenkoers. Sagan klopte Wouter Wippert en Mark Cavendish in een lastige sprint.

Tinkoff-Saxo-eigenaar Oleg Tinkov had voor de Ronde van Californië nog uitgehaald naar Peter Sagan, die volgens de excentrieke Rus "zijn loon niet rechtvaardigt".

Sagan probeerde de voorbije dagen te antwoorden met de pedalen, maar strandde telkens op de tweede plaats. In de vierde etappe kreeg de Slovaak met een lastige aankomststrook een uitgelezen kans en Sagan greep die met beide handen.

Een late uitval van Daniel Oss (BMC) zorgde voor een warrige sprint, waarbij vooral Mark Cavendish (Etixx-Quick Step) enkele plaatsen verloor. Met een prima bochtentechniek nestelde Sagan zich voorin en de Slovaakse kampioen rondde knap af, met een kleine wheelie (zie foto).

"Dit is goed voor mij en voor de ploeg", liet Sagan na de etappe optekenen. "Druk of geen druk, dat is normaal. Soms win je en soms eindig je tweede. Ik ben nu zes jaar prof en het is moeilijker om te winnen. Vroeger kon ik iedereen verrassen, maar nu kijkt iedereen naar mij."

Over de sprint: "Het was een technische aankomst. In de laatste kilometers waren er enkele bochten en het was chaos in het peloton. In de laatste kilometer zat ik ook nog vrij ver, maar in de bochten kon ik nog wat plaatsen goedmaken."

Nog meer nieuws uit Californië: de wedstrijdorganisatie heeft het parcours van de tijdrit (vrijdagavond Belgische tijd) moeten aanpassen. Niet Big Bear Lake, maar wel Santa Clarita zal het decor vormen voor de tijdrit. Er wordt namelijk veel regen en sneeuw verwacht in Big Bear Lake en dus vormt Santa Clarita een noodoplossing.


Misschien ook interessant: