Yorkshire 3 day

Ben Hermans wint de derde rit in Yorkshire

Ben Hermans (BMC) heeft de derde en laatste rit van de Tour de Yorkshire gewonnen. Hij kwam solo aan in Leeds. Van Avermaet werd enkele seconden later tweede. Lars Petter Nordhaug (Sky) is de eindwinnaar in Yorkshire.

De derde etappe voerde de renners van Wakefield naar Leeds, over zes korte klimmetjes. Een groep van zeven renners reed weg uit het peloton, met daarbij Lawson Craddock (Giant-Alpecin) en Nicolas Edet (Cofidis).

De vluchters kregen maximaal 4'50" voorsprong van het peloton. Terwijl almaar meer wolken opdoemden, lieten Craddock en Edet hun medevluchters achter. Op 15 kilometer van de aankomst moest Edet de Amerikaan echter laten gaan.

Wat Cummings en Kruijswijk niet lukte, kreeg Ben Hermans wel voor elkaar. De winnaar van de Brabantse pijl reed naar Craddock toe. Met nog vijf kilometer voor de boeg ging hij op en over de Amerikaan.

Hermans kwam solo aan in Leeds. Negen seconden later won zijn ploegmaat, Greg Van Avermaet, de sprint om de tweede plaats. De eindzege van Lars Petter Nordhaug kwam nooit in gevaar. Hij houdt in het eindklassement 11 seconden over op Samuel Sanchez en Thomas Voeckler.


Misschien ook interessant: