Tour de Yorkshire

Nordhaug schenkt Sky openingsrit in Yorkshire, Kittel stapt af

Lars Petter Nordhaug heeft als eerste zijn naam geschreven op de erelijst van de Tour van Yorkshire. De Noor spurtte naar de zege in de eerste etappe van de gloednieuwe rittenkoers. Favoriet Marcel Kittel moest opnieuw een tegenvaller incasseren.

De eerste editie van de Tour van Yorkshire kon meteen op veel belangstelling rekenen in Engeland. Een massa toeschouwers zag 139 renners zich op gang trekken voor de openingsetappe van Bridlington naar Scarborough.

Mark Christian reed Team WIGGINS een eerste keer in de kijker. Met zijn vier handlangers (Chetout, Quaade, Stewart en Dunbar) sprokkelde hij bijna vijf minuten bij elkaar. Toen vond Team Sky het welletjes en verhoogde het tempo in het peloton. De voorsprong van de kopgroep smolt als sneeuw voor de zon.

Voor Marcel Kittel ging het dan al te snel. De Duitse spurtbom maakte in Yorkshire zijn rentree, nadat hij sinds de ronde van Qatar in februari van het toneel verdween door een virus. Maar hij was duidelijk nog niet volledig klaar voor de competitie en stapte af.

Onze landgenoot Tim Declercq (Topsport Vlaanderen) was de volgende die zijn kans waagde. Hij kreeg het gezelschap van Quemeneur, maar ook dat duo kreeg weinig respijt van Sky.

In een onvermijdelijke sprint zette Sky zelf de puntjes op de i. Lars Petter Nordhaug klopt Thomas Voeckler in de spurt en is de eerste leider. Greg Van Avermaet was de beste Belg op de zevende stek.


Misschien ook interessant: