International Presidency Turkey Tour

Rebellin (43) is het winnen nog altijd niet verleerd

De koninginnenrit in de Ronde van Turkije is een prooi geworden voor Davide Rebellin. De Italiaan, 43 jaar intussen, vloerde de 27-jarige Kroaat Kristijan Durasek. Serge Pauwels werd knap vijfde.

Na het sprintersfeest van de voorbije dagen kwamen de klimmers vandaag aan hun trekken. Onder meer Tom Boonen en Thomas De Gendt probeerden in de vlucht van de dag te geraken, maar kregen geen vrijgeleide. Een trio met Jelle Wallays had meer succes, maar aan de voet van de slotklim werden ook zij tot de orde geroepen.

Op de laatste beklimming van de dag trok Davide Rebellin (CCC) ten aanval. Hij kreeg het gezelschap van Kristijan Durasek (Lampre), maar nam in de laatste meters afscheid van zijn Kroatische gezel. Rebellin neemt meteen ook de leiderstrui over van Mark Cavendish.

Tom Boonen toonde zich in een ontsnapping met onder meer Thomas De Gendt. "Het was echt koers in de finale", zegt de Etixx-Quick Step-renner, die in Turkije zijn terugkeer in het peloton viert. "Ik zag een paar jongens wegrijden en geloofde in die ontsnapping. We namen vrij snel enkele meters."

"Maar toen een renner van Astana moest lossen, nam zijn ploeg in het peloton het commando over. Ik wist meteen dat we "nergens naar toe reden". Dat was op zo'n 20 kilometer van de aankomst. Ik heb me dan maar op de kant gezet en ben op mijn eigen tempo de slotklim opgereden. Het was een lastig ritje en ik ben tevreden over mijn prestatie."


Misschien ook interessant: