Brabantse Pijl

Brabantse Pijl is een prooi voor Ben Hermans

Ben Hermans heeft de mooiste overwinning van zijn carrière behaald. De BMC-renner was de beste in de Brabantse Pijl. Zijn ploegmaat Philippe Gilbert was derde.

De kasseien werden vandaag ingeruild voor de kattenruggen in Vlaams-Brabant en dat is meer het terrein van Thomas De Gendt. Samen met Anthony Delaplace (Brétagne) en Alex Kirsch (Cult) timmerde hij de vlucht van de dag in elkaar.

Maar nog voor de finale legden de Gendt en co hun wapens neer. Na enkele schermutselingen sloegen de Australiër Tanner (IAM) en Ben Hermans (BMC) een mooie kloof.

Leukemans zag wel brood in die ontsnapping en probeerde de sprong te maken. Maar echt aan het front verschijnen lukte Leukemans niet.

Een oliespoor leek in volle finale roet in het eten te gooien, maar de politie leidde het peloton in goede banen. Etixx-Quick Step nam daar het roer in handen, wat z’n vruchten afwierp. Op de IJskelderlaan smolt de bonus van Hermans en Tanner als sneeuw voor de zon.

Gilbert voelde zijn benen jeuken maar dichtte de kloof niet, want voorin had Hermans – ploegmaat van Gilbert - reisgezel Tanner uit zijn wiel geschud. Een hondstrouwe knecht die een semiklassieker wint, Gilbert zag het graag gebeuren.

Superfavoriet Matthews hield Gilbert nog af in de sprint voor de tweede plaats. Gallopin en “opa” Rebellin (43) vervolledigden de top vijf.


Misschien ook interessant: