Vuelta Ciclista al País Vasco

Matthews klopt Kwiatkowski in Baskenland

Michael Matthews heeft de eerste etappe in de Ronde van het Baskenland gewonnen. De Australiër van Orica was in de straten van Bilbao sneller dan Michal Kwiatkowski. Matthews is ook de eerste leider.

Drie moedige vluchters mochten de hele dag publiciteit rapen: de Nederlander Bulgac (Lotto-Jumbo), de Spanjaard Fraile (Caja Rural) en de Fransman Turgis (Cofidis). Op de eerste beklimming van de Alto des Vivero liet Fraile zijn gezellen achter.

De Spanjaard droomde wellicht even van een stunt, maar net voor de laatste beklimming van de Alto des Vivero werd hij tot de orde geroepen door een uitgedund peloton.

Op die laatste klim probeerde onder meer Tim Wellens aan te vallen, maar zijn poging met Arredondo en Vuillermoz droeg niet ver.

Ook in de afdaling probeerden enkelingen de sprint te ontlopen, maar niemand raakte nog weg. In de straten van Bilbao gingen in de laatste kilometer nog enkele renners tegen de vlakte, maar daar had Matthews geen last van.

De sneller Australiër kwam er op het juiste moment uit en sprintte onbedreigd naar de zege voor wereldkampioen Michal Kwiatkowski, zijn vijfde tweede plaats van 2015. Matthews is ook de eerste leider in het Baskenland.


Misschien ook interessant: